Édesburgonya lekvár


image_8.jpeg

 

Tudtátok,hogy mennyire feldobja az édesburgonya a barack lekvár ízét ! Eddig én se...

Mivel ismét édesburgonya szezon van, lehet kísérletezni! 

Hozzávalók:

  • 4 db barack
  • 1 db nagyobb édesburgonya
 A barackokat édesburgonyát mossuk meg, kockázzuk. Tegyük lábasba, majd alacsony hőfokon kezdjük el főzni. Amikor már szinte puha, turmixoljuk és további 10 percet fözzük folyamatos kevergetés mellett. Kostolással eldönthetjük, hogy kell- e bele plusz edesítő. Személy szerint nem tettem hozzá semmit! De ha valaki édesebben szereti akkor bátran használjon az ízlésének megfelelő cukrot, édesítőt.
Tegyük beföttes üvegbe, hűtőben eláll bontástól számított 2-3 napig. De ha valaki nagy mennyiséget akar készíteni akkor érdemes dunsztolni. 

image_9.jpeg

 Ha tetszett a recept akkor kövess a blogon! Köszönöm