Nyári paradicsom krémleves
Paradicsom krémleves, egy recept amit imád az egész család.Jó melegen de hidegen is isteni finom!
Hozzávalók:
- 4 érett paradicsom
- 2 cikk fokhagyma
- egy zeller szár
- 1 szál répa
- 1 vöröshagyma10 dkg köles
- olivaolaj
Elkészítés:
- Mossuk meg a paradicsomokat daraboljuk fel.
- A hagymát, fokhagymát, póréhagymát aprítsuk, majd kevés olívaolajon kezdjük el dinsztelni.
- Kb. 5 perc után adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomokat, fűszerezzük sóval, borssal.
- Adjunk hozzá 1 l vizet ( ha van csontlé vagy húsleves alap akkor azzal ) főzzük 10-15 percet, turmixoljuk össze.
- Adjuk hozzá a többször át mosott kölest és főzzük további 15 percet.
- Sajtos, fokhagymás pirítóssal tálaljuk!
Hasonló recepteket a facebook oldalamon is találtok!