Nyári paradicsom krémleves

Paradicsom krémleves, egy recept amit imád az egész család.Jó melegen de hidegen is isteni finom!

 

img_7591.JPG

Hozzávalók:

  • 4 érett paradicsom
  • 2 cikk fokhagyma
  • egy zeller szár
  • 1 szál répa
  • 1 vöröshagyma10 dkg köles
  • olivaolaj

 Elkészítés:

  1. Mossuk meg a paradicsomokat daraboljuk fel.
  2. A hagymát, fokhagymát, póréhagymát  aprítsuk, majd kevés olívaolajon kezdjük el dinsztelni.
  3. Kb. 5 perc után adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomokat, fűszerezzük sóval, borssal. 
  4. Adjunk hozzá 1 l vizet ( ha van csontlé vagy húsleves alap akkor azzal ) főzzük 10-15 percet, turmixoljuk össze. 
  5. Adjuk hozzá a többször át mosott kölest és főzzük további 15 percet.
  6. Sajtos, fokhagymás pirítóssal tálaljuk!

 

Hasonló recepteket a facebook oldalamon is találtok!