MomMylife&

Nyári paradicsom krémleves

2017. június 26. - Tankó Enci

Paradicsom krémleves, egy recept amit imád az egész család.Jó melegen de hidegen is isteni finom!

 

img_7591.JPG

Hozzávalók:

  • 4 érett paradicsom
  • 2 cikk fokhagyma
  • egy zeller szár
  • 1 szál répa
  • 1 vöröshagyma10 dkg köles
  • olivaolaj

 Elkészítés:

  1. Mossuk meg a paradicsomokat daraboljuk fel.
  2. A hagymát, fokhagymát, póréhagymát  aprítsuk, majd kevés olívaolajon kezdjük el dinsztelni.
  3. Kb. 5 perc után adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomokat, fűszerezzük sóval, borssal. 
  4. Adjunk hozzá 1 l vizet ( ha van csontlé vagy húsleves alap akkor azzal ) főzzük 10-15 percet, turmixoljuk össze. 
  5. Adjuk hozzá a többször át mosott kölest és főzzük további 15 percet.
  6. Sajtos, fokhagymás pirítóssal tálaljuk!

 

Hasonló recepteket a facebook oldalamon is találtok!

 

 

 

 

Búzadarás tócsni

Bevallom, ez krumpli nélkül készűlt tócsni! Egy kicsit mãsképp kēszült, de így is ehető garantálom! 

Tettem bele egy kis búzadarát, így az állaga sokkal izgalmasabb lett.

Gyorsan elkészülő finomság hidegen is fogyasztható.

img_7112.JPG

Hozzávalok:

  1. 1 cukkini lereszelve
  2. 3 szál sárgarépa lereszelve
  3. 1 fej vörös hagyma reszelve
  4. 2 cikk fokhagyma 
  5. 20 dkg reszelt sajt
  6. 1 bögre zabpehely
  7. 1 tojás
  8. 2 ek búzadara
  9. só, bors ízlés szerint
  10. olaj a sütéshez
  11. kockázott bacon szallonabízlés szerint

Elkészítés:

  • A zöldségeket reszeljük le egy tálba.
  • Adjuk hozzá a többi hozzávalót, jól dolgozzuk őssze!
  • A kapott masszát hagyjuk állni kb. 15.percig majd formázunk  pogácsákat.
  • Előre felmelegített olajba sűssűk ki.

 

Készíthetünk márttogatóst hozzá, de rizzsel is tálalhatjuk!

Ha tetszet a recept, kipróbáltad oszd meg másokka

 

 

Áfonyás zabkeksz 3 hozzávaloból

Tudtatok,hogy isteni finomság sülhet ki csupán 3 hozzávaloból! És nem utolsó szempont, hogy gyorsan elkészül, egészséges és imádják a gyerekek is!

 

 

img_6311.JPG

Hozzávalók:

  1. 1 bögre zabpehely
  2. 1/2 bögre áfonya
  3. vaj 10 g vaj

Elkėszítés:

A vajat jól dolgozzuk össze a zabpehelyel,majd adjuk hozzá az áfonyát! 180 fokra előmelegítet sütőben kb. 15 percig süssük készre! 

 

Tipp:

Adhatunk hozzá étcsoki reszeléket, kókusz reszeléket ízlés szerint! 

Sportolóknak fehérje por hozzáadásával ajánlom, extra finomság garantált!

 

 

 

Bundázott eperszemek

Friss eperből nagyon sok mindent lehet készíteni!

Amíg  tart az eperszezON, próbáld ki ezt a receptet is! 

Nem bonyolult, bárki bele tud mártani egy szem epret olvasztott csokiba!... de szóljatok, ha tévedek! 

img_6139.JPG

Hozzávalók: 

  • eper
  • étcsoki
  • kókuszreszelék
  • palacsintatészta
  • 1 ek zabpehely
  • olaj a sütéshez

Hozzávaló mennyiséget szándékosan nem írtam! Mindenki maga döntse el, hogy mennyit szeretne készíteni! 

Elkészítés:

  1. Az eper szemeket tisztítsuk meg, mossuk meg és papírtörlőre helyezve hagyjuk amíg száraz lessz!
  2. A csokit olvasszuk fel gőz felett majd az eperszemeket mártsuk bele és szórjuk meg kókuszreszelékkel majd tegyük be a hűtőbe.
  3. Készítsünk egy sűrűbb állagú palacsintatésztát, (én tettem bele egy kanál zabpelyhet is,) villa segítségével forgassuk bele a csokis, kokuszreszelékes eperszemeket és forró olajba süssük ki! 

Jó étvágyat hozzá! 

Ha tetszett a recept oszd meg másokkal is! 

 

Virsli palacsintatésztába rejtve

Azt hiszem nincs olyan gyerek aki ne szeretné a palacsintát és a virslit! Nálunk mind kettő a nagy- nagy kedvenc......

 

img_5920.JPG

A következő recept a két alapanyag szülemnye...

 Hozzávalok:

A palacsinta tésztához:

  1. 1 tójás
  2. 1 bögre liszt
  3. negyed bögre tej
  4. 1 kk.sütőpor 
  5. só,bors ízlés szerint
  6. 2 cikk reszelt fokhagyma 

6 db.virsli feldarabolva ( kb. 2 cm)

Elkészítés: 

  • A palacsinta hozzávalóit tegyük egy keverő tálba, jól dolgozzuk össze, a lényeg, hogy csomó mentes legyen.
  • Ezután hevítsük fel az olajat.
  • A feldarabolt virsliket mártsuk bele a palacsintatésztába és sűssük ropogósra!
  • Mustárral,ketchuppal tálaljuk!

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is! 

Tavasz csalogató pizza

Mindig is imádtam a pizzát, de valljuk be ki ne rajongana érte!? Ma spárgás változatát készítettem el, nagyon karakteres ízvilág és nagyon szerethető!

img_5615.JPG

 

Hozzávalok az alap tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 4 kanálnyi olívaolaj
  • 1 kiskanálnyi cukor
  • só ízlés szerint

Feltét:

  • 5 db spárga 
  • 15 dkg házi sajt
  • 1db póréhagyma
  • házi kolbász ízlés szerint, elhagyható

Elkészítés:

  1. Az élesztőt a cukorral és lányos vízzel keverd  össze majd futasd fel meleg helyen. 
  2. A lisztet szitáld bele egy keverő tálba, add hozzá az előzőleg felfutatott élesztőt, olívaolajat.
  3. A kapott tésztát jól dolgozd őssze, addig dagaszd amíg jól össze nem áll!
  4. Meleg helyen 40 percig hadd kelni.
  5. Amikor a duplájára  nőtt akkor formázz belőle kisebb golyókat, majd nyújtsd, formázd! Darabolt rá a sajtot, a felkarikázott spárgát, poréhagymát és a kolbászt! 200 fokon süsd ropogósra! 

L' arbre- az egzotikum mikrovilága!

Nem vagyok egy ékszer bolond, de vannak olyan egyedi darabok amiket szívesen viselek! Nem rég átvehettem az álmaim gyűrűjét, amit a https://www.facebook.com/larbredesign/ oldalán nyertem. Imádom mert letisztult, egyedi és természetes! 

 

img_5419.JPG

Hazai tervező páros a L' arbredesign készíti ezeket a varázslatos gyűrűket!

Már a WAMPON is találkozhatunk velük!

 

img_5406.JPGA tavaszi kollekciót is imádom, már megvan a következő "áldozat"!

Spenótos zöldség fasírt

Nem is gondoltam, hogy a spenót ilyen sok oldalú lehet, most egy fasírtban kapott szerepet! 

Nagyon sokáig hanyagoltam, de amióta megszületett a kislányom egyre több ételbe próbálom belecsempészni!   

 

img_4584.JPG

 

Hozzávalok:

  • 1 tójás 
  • félkiló friss spenót 
  • 100g sajt
  • só ízlés szerint 
  • 2 cikk fokhagyma
  • olaj a kisütéshez
  • 50 g zabpehely

img_4559.JPG

Elkészítés:

  1. A spenótot mossuk meg, csepegtessük le.
  2. A sajtot reszeljük le és a többi hozzávalóval turmixoljuk össze.
  3. A kapott masszát  vizes kézzel formázzuk, forró olajba süssük ki, kb. 10 percet vesz igénybe.
  4. Forron tálaljuk, de hidegen is fogyasztható!
  5. Friss zöldségsalátával, sült édesburgonyával tálaljuk.

 

Humusz különlegesség

Csicsriborsó konzervből készítettem kétféle ízvilágú humuszt. A spenótos, sajtos lett az újabb kedvencem!

Jól variálható a tálalásnál, pirítóssal, nyerszöldségekkel de akár tortilla chipszel kanalazva is isteni! 

 

img_4492.JPG

Hozzávalok:

Spenótos sajtos humusz:

  • 150 g csicseriborsó 
  • 1 marék spenót
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 cikk fokhagyma
  •  1 ek.frissen facsart citromlé
  • 1 kk.olivaolaj
  • 1 csipet fahéj 
  • 1 ek tahini szósz 

Szárított paradicsomos humusz bazsalikommal:

  • 4db szárított paradicsom 
  • bazsalikom levél ízlés szerint
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 ek citromlé
  • 1 kk.olivaolaj
  • 150 g csicseriborsó 
  • 1 ek tahini szósz  

Elkészítés:

 

Mindkét esetben a hozzávalókat turmixoljuk össze, ízlés szerint füszerezzük. Pirítóssal vagy nyers zöldségekkel tálaljuk. Igazi gyors megoldás lehet uzsonárra, vacsorára.

 

 

Leveles tészta reggelire

Leveles tészta reggelire, sok- sok finomsággal megpakolva!

Szerintem az ilyen reggelinek nem sokan tudnak majd ellenállni!

 

img_4228.JPG

 

Hozzávalók:

  • leveles tészta
  • spenót
  • bacon szalonna 
  • tójás 
  • paradicsom 
  • bazsalikom
  • sajt 
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsűk elő 180 fokra.
  2. A hütöből kivett leveles tésztát nyújtsuk ki, formázzuk kedvünkre, lehet téglalap de akár négyzet alakú is!
  3. A széléit hajtsuk vissza, tegyük rá a feltêteket a tójás kivételével majd tegyük kb. 15 percre az előmelegített sütőbe.
  4. A tojást érdemes az utolsó 5 percben ráütni, hogy ne keményedjen meg! 

A feltét bármi lehet csak ízlés kerdése!

Jó étvágyat hozzá! 

img_4334.JPG