MomMylife

2017.sze.28.
Írta: Tankó Enci Szólj hozzá!

A jóga 10 pozitív hatása

Tudtátok, hogy 21 nap kell ahhoz, hogy új dolgot, szokássá alakítsunk ki!? Az Online Joga Académia 21 napos jóga kihívás végére érve, bátran kimerem jelenteni, hogy működik.

 

image_1.jpgKép forrás: Google

Itt van az a 10 dolog, amit a 21 napos jóga kihívástól kaptam:

 • Az ok amiért elkezdtem, a fáradság, ingerlékenység volt, ami a sokáig tartó stressz miatt alakult ki. A kihívás első napjaitól már sokkal jobb lett a helyzet, energikusabbnak éreztem magam, ami fokozódott ahogy teltek a napok.
 • A kihívás másik jótékony hatása, hogy kiegyensúlyozottabb vagyok.
 • A hát és fejfájásom sokkal jobb, ami a nyújtó gyakorlatoknak köszönhetek.
 • Megtanultam magamra, figyelni- „mellékhatása” a testi lelki egyensúly.
 • Anyaként rengeteg dologra kell figyelni, megoldani, ami valljuk be néha nem sikerül mert elfeledkezünk valamiről… A kihívásnak köszönhetően sokkal jobb lett a memóriám, összeszedettebbek a gondolataim. A gyakorlatok elvégzéséhez türelem, koncentráció szükséges, ennek köszönhetően sokkal higgadtabban tudok döntést hozni.
 • A gyakorlatokat mindig reggel végeztem a reggeli kávé előtt, energia bombaként hatott rám.
 • Tanultam egy új mozgásformát, amit beépítettem a mindennapjaimba.
 • Mostanra ez lett az „Énidőm”, mert lelassít, feltölt, megnyugtat.
 • Az alábbi idézet, röviden  összefoglalja, mit is kapunk a jógától...

21150308_358348361263872_8280162097514083504_n_1.jpg

 

21 napos kihívás gyakorlatai az http://onlinejogaakademia.hu/ oldalán elérhető bárki számára.

 

 

 

Hozd egyensúlyba magad jógával!

Azt hiszem anyaként mindenkit elér előbb vagy utóbb a kimerültség, stressz okozta álmatlanság, ingerlékenység. Nemrég elkezdtem a 21 napos jóga kihívást, amiről hamarosan beszámolok de addig is ismerjétek meg,  jógaoktatót Mevut az Online Jóga Académia megálmodóját aki édesanyaként olyan jóga gyakorlatsorozatokat hozott létre amiket otthon, kevés idő alatt bárki elsajátíthat. Az alábbiakban Mevuval készült interjút olvashatjátok.

 

21150308_358348361263872_8280162097514083504_n.jpg

Honnan a jóga iránti szeretetted?

Az apukámtól, az ő klasszikus jóga könyveiből kezdtem el tanulni már középiskolás koromban, később joga stúdiókban sajátítottam el az alapokat, majd ezt követően elvégeztem a jógaoktató képzést azzal a céllal, hogy minél több erre nyitott emberrel megszerettessem a jógát.

Létrehoztad az Online Jóga Académiát, mi a célod vele?

A célom, hogy olyan módszerrel adjam át a tudást, ami otthon is könnyen, biztonságosan kivitelezhető, idő takarékos. Sokunknak nehézséget okoz eljutni egy jóga stúdióba, munka, család mellett, a videók egyszerű, átgondolt gyakorlatokra épülnek fel, amit bárkinek ajánlok.

Hány éves kortól ajánlod?

A játékos jogát már 4 éves kortól ellehet kezdeni, a felső korhatár pedig akár a 100 év is lehet!

Azoknak az anyukáknak, akik most szeretnének elkezdeni jógázni milyen gyakorlatsorokat ajánlsz?

A 21 napos jógakihívást, ami pont azt a célt szolgálja, hogy megismerkedjen a gyakorlatokkal, ami napi 3-5 percbe belefér. Ezt követően ajánlom a Mini Joga Akadémia tanfolyamot 30 gyakorlatot tartalmaz az alapoktól. Fontos a fokozatosság. Ezért a program tartalmaz egy 15,30, 60 perces kezdő jóga gyakorlatsort. Van kimondottan stresszoldó program, ami az állandó stressz okozta tünetek -rendszeres fejfájás, idegesség, álmatlanság, gerincproblémák és az ebből fakadó zsibbadások, bélproblémák, magas vérnyomás enyhítésére szolgál.

Ha valaki magánóra keretén belül szeretné elsajátítani az alapokat, előre egyeztetett időpontban személyesen vagy akár Skype-on keresztül is megoldható.

Elérhetőség az http://www.onlinejogaakademia.hu/ oldalon.

Milyen jótékony hatásai vannak a jógának?

Prevencióként is ajánlom, de a már kialakult betegségre jótékonyan hat, pl. idegesség, szorongás, kimerültség, fejfájás…

Összefoglalva, ha valaki elkezd jógázni az sokkal tudatosabb lesz, megtanul figyelni magára, harmonikusabb  és egészségesebb lesz!

Ha online jógát választja valaki, mire figyeljen?

Elsősorban magára figyeljen, a határaira. Enni semmiképp nem ajánlott előtte, laza öltözetben érdemes végezni a gyakorlatokat.

Hamarosan lesz kismamajóga is?

Igen, folyamatban van akár online is igénybe vehető lesz, de akár magánóraként is. Most van folyamatban a kismamavideók felvétele, olyan kismamákkal akik közül valaki még sosem jógázott, de van közöttük olyan is aki korábban is rendszeresen jógázott.

Addig is míg elkészül várok minden érdeklődő kismamát a zárt csoportunkba https://www.facebook.com/groups/101946370476973/?ref=group_header

 

21106605_1650512971648140_1941113379649352629_n.pngképforrás: onlinejogaacademia

Milyen jótékony hatásai vannak a kismamákra?

Mindenképp ajánlom mert lassú mozdulatsorokra épül fel, a kismama megtanul magára figyelni, ami azért fontos ebben az időszakban mert azonkívül, hogy fáradékony rengeteg új dologgal kell megbirkóznia, munkahely, család, mindennapi teendők. Jó energia áramlás, kéz és lábzsibbadás, láb görcsök megszűnnek ezáltal sokkal kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb lesz. Relaxációs, légzőgyakorlatok és gátizomtorna is szerepet kap, az utóbbi segít a könnyebb vajúdásban, a szülés utáni regenerálódásban.

 Ha tetszett amit olvastál, akkor tarts velem mert hamarosan olyan kismamákkal készül bejegyzés akik most kezdték el a jógát, és természetesen a 21 napos jóga kihívás végén megosztom a saját tapasztalataimat is.

 

Címkék: jóga, onlinejóga

10 leggyakoribb stresszforrás egy anya életében

Szülőként rengeteg stresszforrásnak vagyunk kitéve, amit én is tapasztalok a bőrömön nap mint nap!

A napokban készítettem egy felmérést, ahol édesanyák adtak választ arra, hogy mi a legnagyobb stressz forrás amióta szülők lettek!? Nem tudom miért de ezekkel a problémákkal nem szeretünk, nem akarunk foglalkozni! Pedig érdemes lenne nem csak az "insta" meg a " Facebook" világában elmerülni... Közel 150 válaszoltak a feltett kérdésre, amit hálásan köszönök!
És amit kiemelnék a válaszok közül az egyetlen férfi, apuka véleménye, aki GYEDEN van:

nekem az okozza, hogy nem tudok aludni, mint gyeden levő, én vagyok most a muter. de mint nő hááát megszűnik a magán szféra, bele megy a gyerek, megszűnik a szexualitás szinte teljesen sok szülő közt. És kb. újra egymásra kell találni, sokaknak ez nem megy és ebből lesz a válás.

10 leggyakoribb válasz:

 

img_0290.JPG

Még szerepelt a most aktuális ovi, bölcsi, iskolával járó nehézségek, munkahelyi problémák...
"A stressz az élet sava-borsa." -mindaddig amíg nem válik tartóssá! Mert akkor jönnek a testi és lelki tünetek: -állandó idegeskedés, türelmetlenség, ingerültség és még sorolhatnám. A mai rohanó világban egyre több szülőt érint, ami sajnos megmérgezi a párkapcsolatotokat ami jó estben nem vallással végződik! Azért, hogy a vége happy end legyen azért tennünk kell nekünk, apukáknak, anyósoknak...van, amivel van mit kezdeni, hosszútávon megoldható és van amit majd az élet, sors old meg!
A napokban elindítottam egy 21 napos jóga kihívást anyukáknak, a gyakorlatok 5 percet vesznek igénybe!
Cél a stressz kezelése, levezetése.
Aki szeretne csatlakozni itt megteheti _ 21napos jóga kihívás

 


Ui: Üzenetem minden édesanyának, hogy csodálatos, tökéletes mindenki a maga módján!

 

Őszi kreatív sarok gyerekekkel

Itt van az ősz arra gondoltam hozok pár benti kreatív ötletet az esős, borús napokra amit gyerekekkel együtt elkészíthettek.

Séta közben gyűjtsetek  leveleket mert szükség lesz rá!

 Levél nyomdázás:

 • ecset
 • falevél
 • papír 
 • víz vagy akril festék 

A faleveleket színezzük kedvünkre az ecset segítségével majd nyomjuk rá a papírt és kész is a műremek! Akril festékkel akár szövetre is nyomdázhatunk amit száradás után ha rávasalunk akkor mosható lesz.

 

img_0153.JPG

Készítettünk girlandot, ami őszi lakásdekorációnak is megfelel.

A papír girlandhoz szükséges eszközök :

 • olló 
 • 2 db. A4 papír
 • színes ceruza
 • ruhacsipesz
 • fonal

A 2 papír közé tegyük be a fa leveleket  majd kezdjük el satírozni addig amíg a varázslat meg nem történik! Hogy miért varàzslat!? Mert miközben satíroztuk megjelent a levélerezete és a kislányom boldogan mondta, hogy "Anya nézd tudok varázsolni!" Ezután vágjuk ki, majd a ruha csipesz segítségével rögzítsük a fonalra. 

img_0133.JPG

A legjobb dolog a világon a közösen eltöltött  minőségi idő a gyermekünkkel!Irány a szabadba amíg tart a napsütés és gyűjtsenek sok falevelet! 

köszönöm, hogy benéztél!

 

Gyerekkönyv ajánló

5 kedvenc gyerekkönyv amit 2,5 éves kislányom imád!

 

img_8074.JPG

Mit Miért Hogyan könyv sorozat Mini

Nálunk ez a favorit! Nem csodálom hisz a benne található titkos kihajtható ablakokat olyan kíváncsisággal nyitogatja, hogy öröm nézni! Színes, izgalmas és tele van meglepetésekkel! Az eddigi kedvence a 7-ik könyv, ami a cicákról szól!

 

img_8053.JPG

Baby's very first Bus book

Egy Usborne könyv angol kiadása a Baby's very first Bus book. Mivel nagyon érdekli az angol nyelv itt gondolok az angol gyerek dalokra, mesékre ezért nem rég beszereztem az amúgy is nagy kedvenc a (The Wheels on the Bus ) buszos utazó könyvet. A könyvön található 4 kerék ami forog így akár tologatni is lehet!

Hasonló angol könyveket itt találtok!

 

img_8042.JPG

Puzzle- könyv sorozat

Minden puzzle tartozik egy rövid leírás, alatta pedig az adott témához rövid kérdések. Szerintem a játszva tanulás a leghatékonyabb!

img_8051.JPG

Mickey Egér Játszótere

Miki és Mini mánia tombol ezért ezzel a  fürdős könyvvel fürdünk!

img_8064.JPG

Mondókák kicsiknek

Amiről szól- közös játék, mókázás melyik gyerek ne szeretné!?

img_8058.JPG

 

Ha van nektek  is kedvenc, bevált könyvetek ami leköti a kicsik figyelmét osszátok meg facebook oldalunkon , várom! 

Nyári paradicsom krémleves

Paradicsom krémleves, egy recept amit imád az egész család.Jó melegen de hidegen is isteni finom!

 

img_7591.JPG

Hozzávalók:

 • 4 érett paradicsom
 • 2 cikk fokhagyma
 • egy zeller szár
 • 1 szál répa
 • 1 vöröshagyma10 dkg köles
 • olivaolaj

 Elkészítés:

 1. Mossuk meg a paradicsomokat daraboljuk fel.
 2. A hagymát, fokhagymát, póréhagymát  aprítsuk, majd kevés olívaolajon kezdjük el dinsztelni.
 3. Kb. 5 perc után adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomokat, fűszerezzük sóval, borssal. 
 4. Adjunk hozzá 1 l vizet ( ha van csontlé vagy húsleves alap akkor azzal ) főzzük 10-15 percet, turmixoljuk össze. 
 5. Adjuk hozzá a többször át mosott kölest és főzzük további 15 percet.
 6. Sajtos, fokhagymás pirítóssal tálaljuk!

 

Hasonló recepteket a facebook oldalamon is találtok!

 

 

 

 

Biztonságosabb nyár egy Callkötővel!

Itt a nyár, szünidő, ami sok veszélyt rejthet magában!
Anyaként fontosnak tartom, hogy biztonságban érezze magát a kislányom minden helyzetben!
Nemrég találtam egy karkötőt, ami szerintem egy fantasztikus megoldás arra, hogy megtegyük az első lépést: megtanítsuk mit tegyen, ha bajba kerül.
Színes gyöngyökből készült kiegészítő, amin feltüntethetjük a telefonszámunkat, ez a telefonszámos karkötő - Callkötő.

 (A képen látható rózsaszín a mi Callkötőnk! )

 

 19478232_1481480411916039_1924398895_n.jpg

Az alábbiakban egy interjút olvashattok a Callkötő megálmodójával, Kolta Zsófival aki 2 gyermekes édesanya! 

Honnan jött az ötlet?

A Callkötő ötlete akkor merült fel bennem, amikor második gyermekem járni kezdett és rájöttem, hogy kislányom teljesen más habitusú, mint fiam volt ebben a korban. Simán elmegy mellőlem, nem fogja mindig a kezem, sőt! Ahogy lehet elengedi és a maga útját járja. Elkezdtem próbálgatni mindenféle megoldást, de kényelmi okok miatt mindegyiket elvetettem. Így jutottam el oda, hogy valami olyan dolgot kellene kitalálni a gyerekeknek, amit szívesen hordanak, kényelmes és pont elegendő információ van rajta ahhoz, hogy segítsen a bajban.

Hány éves kortól ajánlod?

 Bár kislányomat 18 hónapos korában kezdtem el hozzászoktatni, a Callkötőt elsősorban az ovis és kisiskolás korosztálynak ajánlom. Nekik lehet már megtanítani, hogy hogyan használják a Callkötőt, ha szükség van rá. Én a fiam lelkére kötöttem, hogy akárhogy megijed, ha nem is tud beszélni, csak mutassa meg a csuklóját egy szimpatikus felnőttnek, ő pedig segíteni fog. Persze kisebbeknek is nagyon hasznos, kislányom ékszerként viseli, pici szoktatás után pedig nem is veszi már le magáról.

img_7567.JPG

 A telefonszámon kívül más is kerülhet a karkötőre?

 Szoktak neves és betegséget feltüntető karkötőt is kérni tőlem. A neveset anyukák, apukák, nagyszülők, testvérek is hordhatják, apák napjára például készítettem párat apukáknak gyermekeik nevével. A betegségek nevét tartalmazó karkötő pedig hasznos lehet olyan betegségek esetén, ami rosszulléttel, cselekvés képtelenséggel jár, hiszen ilyenkor a pulzus megérintésekor a karkötőt egy plusz információ jut el a segítő személyhez, aki így hatékonyabban tud a betegen segíteni. Amit nem ajánlunk, hogy a telefonszám mellé odakerüljön a gyermek neve is. Hiszen ha valaki a nevén szólítja, az már egy bizalmi kapcsolatot jelenthet számára, ami nem minden esetben jó.

Milyen színekben érhető el?

Elsődleges szempont volt a gyöngyök kiválasztásánál, hogy feltűnőek legyenek. Így esett a választásom az akril neon gyöngyökre. Ezekből van citromsárga, narancssárga, világos rózsaszín, rózsaszín, pink, piros, zöld és kék és fehér. Ezt kiegészítik még a matt üveg hatású akril gyöngyök és egyéb extrák, amikkel díszíteni lehet a Callkötőket. Ilyen a csíkos vagy a szív alakú gyöngy, melyek limitálva érhető csak el.

Hol rendelhető?

 Oldalunk: www.facebook.com/callkoto, ahol mindenben segítünk! 

img_7556.JPG

Hol találkozhatunk veled, milyen rendezvényeken? 

Járok börzékre, vásárokba és hívnak most már óvodákba, iskolákba és bölcsikbe is. Helyben dolgozom, így nagyon szeretik a szülők, hogy azonnal megkaphatják, amit ott megálmodnak és így kapaszkodót nyújthatnak gyermekeiknek vész esetén.

 

Ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is! 

 

Egy anyának az a kötelessége, hogy megóvja a gyermekét. De néha hagynunk kell, hogy megmentsék magukat!
Jamie McGuire 

Búzadarás tócsni

Bevallom, ez krumpli nélkül készűlt tócsni! Egy kicsit mãsképp kēszült, de így is ehető garantálom! 

Tettem bele egy kis búzadarát, így az állaga sokkal izgalmasabb lett.

Gyorsan elkészülő finomság hidegen is fogyasztható.

img_7112.JPG

Hozzávalok:

 1. 1 cukkini lereszelve
 2. 3 szál sárgarépa lereszelve
 3. 1 fej vörös hagyma reszelve
 4. 2 cikk fokhagyma 
 5. 20 dkg reszelt sajt
 6. 1 bögre zabpehely
 7. 1 tojás
 8. 2 ek búzadara
 9. só, bors ízlés szerint
 10. olaj a sütéshez
 11. kockázott bacon szallonabízlés szerint

Elkészítés:

 • A zöldségeket reszeljük le egy tálba.
 • Adjuk hozzá a többi hozzávalót, jól dolgozzuk őssze!
 • A kapott masszát hagyjuk állni kb. 15.percig majd formázunk  pogácsákat.
 • Előre felmelegített olajba sűssűk ki.

 

Készíthetünk márttogatóst hozzá, de rizzsel is tálalhatjuk!

Ha tetszet a recept, kipróbáltad oszd meg másokkal is! 

 

 

Áfonyás zabkeksz 3 hozzávaloból

Tudtatok,hogy isteni finomság sülhet ki csupán 3 hozzávaloból! És nem utolsó szempont, hogy gyorsan elkészül, egészséges és imádják a gyerekek is!

 

 

img_6311.JPG

Hozzávalók:

 1. 1 bögre zabpehely
 2. 1/2 bögre áfonya
 3. vaj 10 g vaj

Elkėszítés:

A vajat jól dolgozzuk össze a zabpehelyel,majd adjuk hozzá az áfonyát! 180 fokra előmelegítet sütőben kb. 15 percig süssük készre! 

 

Tipp:

Adhatunk hozzá étcsoki reszeléket, kókusz reszeléket ízlés szerint! 

Sportolóknak fehérje por hozzáadásával ajánlom, extra finomság garantált!

 

 

 

Bundázott eperszemek

Friss eperből nagyon sok mindent lehet készíteni!

Amíg  tart az eperszezON, próbáld ki ezt a receptet is! 

Nem bonyolult, bárki bele tud mártani egy szem epret olvasztott csokiba!... de szóljatok, ha tévedek! 

img_6139.JPG

Hozzávalók: 

 • eper
 • étcsoki
 • kókuszreszelék
 • palacsintatészta
 • 1 ek zabpehely
 • olaj a sütéshez

Hozzávaló mennyiséget szándékosan nem írtam! Mindenki maga döntse el, hogy mennyit szeretne készíteni! 

Elkészítés:

 1. Az eper szemeket tisztítsuk meg, mossuk meg és papírtörlőre helyezve hagyjuk amíg száraz lessz!
 2. A csokit olvasszuk fel gőz felett majd az eperszemeket mártsuk bele és szórjuk meg kókuszreszelékkel majd tegyük be a hűtőbe.
 3. Készítsünk egy sűrűbb állagú palacsintatésztát, (én tettem bele egy kanál zabpelyhet is,) villa segítségével forgassuk bele a csokis, kokuszreszelékes eperszemeket és forró olajba süssük ki! 

Jó étvágyat hozzá! 

Ha tetszett a recept oszd meg másokkal is!