MomMylife&

Virsli palacsintatésztába rejtve

2017. május 22. - Tankó Enci

Azt hiszem nincs olyan gyerek aki ne szeretné a palacsintát és a virslit! Nálunk mind kettő a nagy- nagy kedvenc......

 

img_5920.JPG

A következő recept a két alapanyag szülemnye...

 Hozzávalok:

A palacsinta tésztához:

  1. 1 tójás
  2. 1 bögre liszt
  3. negyed bögre tej
  4. 1 kk.sütőpor 
  5. só,bors ízlés szerint
  6. 2 cikk reszelt fokhagyma 

6 db.virsli feldarabolva ( kb. 2 cm)

Elkészítés: 

  • A palacsinta hozzávalóit tegyük egy keverő tálba, jól dolgozzuk össze, a lényeg, hogy csomó mentes legyen.
  • Ezután hevítsük fel az olajat.
  • A feldarabolt virsliket mártsuk bele a palacsintatésztába és sűssük ropogósra!
  • Mustárral,ketchuppal tálaljuk!

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is! 

L' arbre- az egzotikum mikrovilága!

Nem vagyok egy ékszer bolond, de vannak olyan egyedi darabok amiket szívesen viselek! Nem rég átvehettem az álmaim gyűrűjét, amit a https://www.facebook.com/larbredesign/ oldalán nyertem. Imádom mert letisztult, egyedi és természetes! 

 

img_5419.JPG

Hazai tervező páros a L' arbredesign készíti ezeket a varázslatos gyűrűket!

Már a WAMPON is találkozhatunk velük!

 

img_5406.JPGA tavaszi kollekciót is imádom, már megvan a következő "áldozat"!

Spenótos zöldség fasírt

Nem is gondoltam, hogy a spenót ilyen sok oldalú lehet, most egy fasírtban kapott szerepet! 

Nagyon sokáig hanyagoltam, de amióta megszületett a kislányom egyre több ételbe próbálom belecsempészni!   

 

img_4584.JPG

 

Hozzávalok:

  • 1 tójás 
  • félkiló friss spenót 
  • 100g sajt
  • só ízlés szerint 
  • 2 cikk fokhagyma
  • olaj a kisütéshez
  • 50 g zabpehely

img_4559.JPG

Elkészítés:

  1. A spenótot mossuk meg, csepegtessük le.
  2. A sajtot reszeljük le és a többi hozzávalóval turmixoljuk össze.
  3. A kapott masszát  vizes kézzel formázzuk, forró olajba süssük ki, kb. 10 percet vesz igénybe.
  4. Forron tálaljuk, de hidegen is fogyasztható!
  5. Friss zöldségsalátával, sült édesburgonyával tálaljuk.

 

Leveles tészta reggelire

Leveles tészta reggelire, sok- sok finomsággal megpakolva!

Szerintem az ilyen reggelinek nem sokan tudnak majd ellenállni!

 

img_4228.JPG

 

Hozzávalók:

  • leveles tészta
  • spenót
  • bacon szalonna 
  • tójás 
  • paradicsom 
  • bazsalikom
  • sajt 
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsűk elő 180 fokra.
  2. A hütöből kivett leveles tésztát nyújtsuk ki, formázzuk kedvünkre, lehet téglalap de akár négyzet alakú is!
  3. A széléit hajtsuk vissza, tegyük rá a feltêteket a tójás kivételével majd tegyük kb. 15 percre az előmelegített sütőbe.
  4. A tojást érdemes az utolsó 5 percben ráütni, hogy ne keményedjen meg! 

A feltét bármi lehet csak ízlés kerdése!

Jó étvágyat hozzá! 

img_4334.JPG 

Avókádó, ropogós bacon szallonában!

Reggeliző!

Az avokadó igazi kincs, imádom a sokoldalúságát! 

Reggelire nagyon sokféleképpen elkészíthető. Bacon szallonába tekert a kedvenc, a közepébe rejtett tojással isteni! 

 

img_1468.JPG

Hozzávalók:

(1 személyre)

  • 1 érett avokadó 
  • 1 főtt tójás 
  • 3 szelet bacon szalonna 

img_4229_1.JPG

 

Elkészítés:

  1. A tójást főzzük forrástól számított 8 percig.
  2. Az avokádót vágjuk ketté.
  3. A megfőtt tójást hámozzuk meg.
  4. Az avókádómag helyére tegyük a tójást, illeszük egymásba a szétvágott avokádót majd tekerjük be a bacon szalonnával.
  5. Előmelegített serpenyőben süssük addig amíg a bacon jó ropogós nem lesz.

 

 

 

 

Kézzel készült húsvét

Szódabikarbónából készült húsvéti díszek

4  hozzávaloból egy szuper állagú, formászható masszát kapunk amiből cuki díszeket formázhatunk kedvünkre.

Karácsonykor készítettem először ebből az alapanyagból diszeket, nagyon jó vele dolgozni.

Hozzávalók:

  • 120 ml kukoricakeményítő
  • 240 ml szódabikarbóna
  • 150 ml víz
  • (étel)festék

 

img_4127.JPG

Elkészítés:

  1. A hozzávalokat tegyük bele egy lábasba, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük 5-10 percet. A lényeg, hogy formázható massza legyen a végeredmény.( mint a fenti képen)
  2. Tegyük egy tánnyérra és takarjuk be vizes ruhával amíg kihűl.
  3. Ha kihűlt nyujtsuk ki akár a tésztát ezután színezzük, formázzuk kedvünkre! A maradékot jól zárható dobozban akár 2 hétig is tárolhatjuk! 
  4. Az elkészült diszeket hagyjuk teljesen kiszáradni! 

 

img_4151.JPG                                      Fotó:google

 

Kézzel készült Húsvét!

Pom-pom nyuszi

Mindjárt itt a húsvét, nem árt időben elkezdeni készülődni!
7 nap, 7 húsvéti gyerek barát DIY ötlettet hozok, a hangsúly a közösen eltöltött időn van a végeredmény csak ráadás!


Ma pom-pom nyuszit készítünk!

Amire szükség lesz:

  • papír
  • olló
  • ragasztó
  • fonal

img_4001.JPG


Elkészítés:

  1. A papírra, rajzoljuk rá a nyusziformát és vágjuk ki egy olló segítségével.
  2. Ezután rajzoljunk a nyuszi hasára egy kisebb kört, vágjuk ki. A fekete filccel rajzoljunk szemet, száját...
  3. A fonalat az előzőleg kivágott kis körbe kezdjük rá tekerni több rétegbe, hogy szép formás pom pomot kapjunk a végén.
  4. Vágjuk körbe a fonal réteget óvatosan.
  5. A két sablont óvatosan húzzuk szét egy kicsit, majd egy fonaldarabbal, óvatosan, de szorosan kössük át a közepét a feltekert fonalnak.
  6. Végezetül ragaszuk össze a nyuszi sablon fejrészét.Képes útmutatót is hoztam, de ha valahol elakadtatok kérdezzetek bátran!

img_3993.JPG

Körözöttes csiga egyszerűen


Itt a tavasz, jó idő, ezért gyors és egyszerű finomságok kerülnek az asztalra.
Ha szereted a körözöttet akkor mindenkép próbáld ki ezt a receptet!

 

Körözöttes csigák

 

Hozzávalók:


• 1 csomag leveles tészta
• 150 gr körözött
• 2 pár virsli

img_3932.JPG
Elkészítés:


1. A  sütőt melegítsük előre 180 fokra.
2. A levelestésztát vegyük ki a hűtőből, terítsük ki. Kenjük rá a körözöttet, a virslit tegyük a levelestészta szélére és tekerjük fel jó szorosan. 3. Vágjunk 1 cm vastag szeleteket, helyezzük egymás mellé a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
4. 20-25 perc alatt süsük ropogósra.

Kolbász krémmel töltött tekercs

Mivel beköszöntött a tavasz ezért egy gyorsan elkészíthető uzsonna receptet hoztam, a szabadban garantáltan jól fog esni!

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 15 dkg krémsajt (mascarpone is lehet)
  • 15 dkg kolbász
  • 100 g rukkola 
  • egy fej vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma

 

img_3461.JPG

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a rukkolát és papírtőrlőre terítve hagyjuk megszáradni.
  2. A krémsajtot, kolbászt, hagymát és a fokhagymát turmixoljuk össze.
  3. A sütőt 180 fokra melegítsük előre.
  4. A hűtőből vegyük ki a leveles tésztát, nyújtsuk ki kenjük rá a kolbászkrémet majd halmozzuk rá a rukkola salátát.
  5. Szorosan tekerjük fel, vágjunk ,1 cm vastagságú szeleteket majd helyezzük a sütő papírral kibélelt tepsibe.
  6. 20-25 perc alatt süssük készre!

 

img_3459.JPG

 

img_3463.JPG

Zellerszár titkok!

Ezért ne dobd ki a zellerszár végét! 

img_3281.JPG

Kipróbáltam egy nemrég látott, olvasott ötletet!
Nem bonyolult művelet de annál inkább hasznos és tényleg működik!
Zellert nem csak magról lehet termeszteni, eddig én se tudtam de kipróbáltam másképp
és ....

img_3280.JPG


Így csináld:

  Felhasználás utánn a levágott zellerszárat tedd vízbe,minden nap cseréld le! Várj türelmesen amíg kigyökeredzik ez kb.1 hét, ekkor már megjelennek az új hajtások is!
Majd ültesd földbe és locsold!

Tudtad,hogy a zellerszár tengerparti növény?!
Ezért fontos,hogy a locsolovízbe sót tegyünk- 1 l vízhez 1 kiskanál só.