Könnyen elkészíthető spárga receptek

Ezúttal megnyitom a spárga szezont!

Két olyan spárga receptet hoztam ami gyorsan elkészíthető és nagyon finom.

A szezonja elég rövid ezért ajánlom, hogy használjátok ki, töltődjetek fel a benne található vitaminokkal, ásványi anyagokkal.

Spárgakrémleves kolbász chipszel

2755ca14-c09e-4dea-8b9a-53275413b7f9.jpeg

Hozzávalók:
  • egy kötet spárga
  • 2-3 sárgarépa
  • 1 fej vörös hagyma
  • 1-2 cikk fokhagyma
  • 1,5 dl húsleves alaplé
  • só, bors
  • 1 dl fözőtejszín
  • kevés olaj
Elkészítés:
  1. A répát megtisztítva 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  2. A spárgát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  3. A vöröshagymát, fokhagymát feldarabolva kevés zsiradékon üvegesre pároljuk majd felöntjük az alaplével, beletesszük a spárgát, fűszerezzük. Kb. 15-20 perc alatt készre főzzük.
  4. Ha már kész akkor a sült répával együtt összeturmixoljuk, 1 dl főzőtejszínnel további 5 percet főzzük.
  5. Kolbász chipszel tálaljuk.

    Keltésztába csavart spárga:

2f05ebed-9df1-4811-b182-b6dcab1f9e2e.jpeg

Hozzávalok:
  • 10 darab spárga
  • egy csomag leveles tészta 
Elkészítés:
  1. A spárgát megpároljuk, közben a sütőt 160 fokra előmelegítjük.
  2. A párolt spárgákat jéghideg vízbe tesszük, majd lecsepegtetjük.
  3. A leveles tésztát 1 cm vastagságú csíkokra vágjuk, A spárgát besózzuk majd beletekerjük az előzőleg felcsíkozott tésztába.
  4. 160 fokon kb. 15 percig sütjük.

              

Köszönöm, hogy benéztél!

Enikő