Humusz különlegesség
Csicsriborsó konzervből készítettem kétféle ízvilágú humuszt. A spenótos, sajtos lett az újabb kedvencem!
Jól variálható a tálalásnál, pirítóssal, nyerszöldségekkel de akár tortilla chipszel kanalazva is isteni!
Hozzávalok:
Spenótos sajtos humusz:
- 150 g csicseriborsó
- 1 marék spenót
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 cikk fokhagyma
- 1 ek.frissen facsart citromlé
- 1 kk.olivaolaj
- 1 csipet fahéj
- 1 ek tahini szósz
Szárított paradicsomos humusz bazsalikommal:
- 4db szárított paradicsom
- bazsalikom levél ízlés szerint
- 1 cikk fokhagyma
- 1 ek citromlé
- 1 kk.olivaolaj
- 150 g csicseriborsó
- 1 ek tahini szósz
Elkészítés:
Mindkét esetben a hozzávalókat turmixoljuk össze, ízlés szerint füszerezzük. Pirítóssal vagy nyers zöldségekkel tálaljuk. Igazi gyors megoldás lehet uzsonárra, vacsorára.