Humusz különlegesség

Csicsriborsó konzervből készítettem kétféle ízvilágú humuszt. A spenótos, sajtos lett az újabb kedvencem!

Jól variálható a tálalásnál, pirítóssal, nyerszöldségekkel de akár tortilla chipszel kanalazva is isteni! 

 

img_4492.JPG

Hozzávalok:

Spenótos sajtos humusz:

  • 150 g csicseriborsó 
  • 1 marék spenót
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 cikk fokhagyma
  •  1 ek.frissen facsart citromlé
  • 1 kk.olivaolaj
  • 1 csipet fahéj 
  • 1 ek tahini szósz 

Szárított paradicsomos humusz bazsalikommal:

  • 4db szárított paradicsom 
  • bazsalikom levél ízlés szerint
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 ek citromlé
  • 1 kk.olivaolaj
  • 150 g csicseriborsó 
  • 1 ek tahini szósz  

Elkészítés:

 

Mindkét esetben a hozzávalókat turmixoljuk össze, ízlés szerint füszerezzük. Pirítóssal vagy nyers zöldségekkel tálaljuk. Igazi gyors megoldás lehet uzsonárra, vacsorára.