Egyszerű,finom,gyors !
Csicseriborsó pörkölt kolbász csipszel
Sziasztok !
Ma egy eléggé megosztó alapanyagból,csicseriborsoból készült receptet hoztam ! Érdemes beilleszteni az étrendünkben mert tartalmaz karotint, B1-, B6- és E-vitamint, az ásványi anyagok közül pedig vasat, magnéziumot és cinket. Magas folsavtartalma miatt a kismamáknak, míg magas triptofántartalma miatt a szülés utáni depresszióban szenvedőknek vagy éppen a fáradt, kimerült felnőtteknek és gyerekeknek nyújthat segítséget.
Hozzávalok:
- egy doboz csicseriborsó konzerv
- 2 szál répa felkarikázva
- 3-4 cikk fokhagyma
- 2 kanál paradicsompüré
- 2 db vöröshagyma
- kolbász ízlés szerint
- só,bors ízlés szerint
- petrezselyem zöld
- olivaolaj
A hagymát felkockáztam kevés olívaolajon megdinszteltem ,hozzáadtam a felkarikázott répát,fokhagymát ízesítettem sóval ,borssal majd hozzáadtam a paradicsompürét ,csicsriborsót és 20 percig főztem ,előtte felöntöttem 2 dl vízzel.
Amíg készült a pörkölt addig kisütöttem a vékony karikára vágott kolbászokat - ha estleg valaki nem szereti a kolbászt vagy nem fogyaszt húst akkor bulgurral is isteni finom . Már csak a tálalás maradt ,a negyede pörköltet összeturmixoltam ezzel értem el ,hogy krémesebb állaga legyen ,tányérra halmoztam rádobtam a kolbászcsipszeket!
Jó étvágyat hozzá ! Legyen szép napotok !